Tilbake til aktuelt

Spis opp maten

Grunderinnen Mette Nygård Havre i Grønne verdier har skapt folkebevegelsen @spisoppmaten Nå arrangerer hun en festival hvor vi skal spise opp.

Tema for innovasjonsuken OPP er OPPned. Vi intervjuer vestlendinger som gjør ting litt OPPned. Litt på en ny, spenstig måte. Her kan du lese hennes historie.


🎢 Hva har du gjort som er OPPned?

Jeg sluttet i en jobb jeg elsket for å gi alt for å få folk til å bli matreddere. Det hadde få tro på i 2017. Hvordan skulle jeg tjene penger på det? Men det har gått strålende fra dag en. Nå jobber jeg med flere fagfelt innenfor bærekraft, @spisoppmaten har vokst seg stor og det beste av alt - matsvinnet i Norge går ned!


🎢 Hva vil du endre i samfunnet?

Jeg vil endre folks forbruksvaner, spesielt når det gjelder mat. Ikke kjøp mer enn det du trenger og spis opp det du handler inn. Bra for klima og bankkonto. Følg @spisoppmaten - om ikke du allerede gjør det (er vel lov med litt egenreklame her??)


🎢 Hva vil du endre i hverdagen?

Ikke så mye faktisk. Men jeg vil gi meg selv enda mere tid til å gå høye og bratte fjell. Er så deilig å komme seg til topps - ihvertfall hvis du kan kjøre ned igjen på ski.


🎢 Hvem ser du OPP til?

Ingrid Spord i Mer Enn som bare gønner på og gjør kjipe grønnsaker om til digge bakverk - og min sønn Oskar på 16 som alltid ser lyst på livet.


🃏 Arrangementer

Etter en sommer med festivaler og mye moro i Bergen, slår HOT!HOT!HOT! og @spisoppmaten seg sammen og arrangerer «Den store restefesten» på USF Verftet søndag 8. september kl. 13-19. Info og påmelding