HVOR MANGE ARRANGEMENT KLARER DU Å GAPE OVER?

Det er veldig enkelt å være arrangør for et event under OPP. Som arrangør legger dere selv inn informasjon om og sørger for selve gjennomføringen av arrangementet. Vi sprer det gode ord om dere og deres arrangement. 

Maria Hanedalen

DNB

DNB NXT – Et arrangement i regi av DNB 

DNB, ved Maria Hanedalen, står for regien av et av Innovasjonsuken OPP sine hovedarrangement. DNB NXT skal avholdes i DNB sine lokaler i Solheimsviken. Denne dagen vil du få muligheten til å høre internasjonale foredragsholdere og lære mer om fremtidens finansteknologibransjen. Her er det mange muligheter og utfordringer for selv Norges største bank.

Elizabeth Bovoli

Bergen Design Festival 

Bergen Design Festival – Innovasjon + Design = Sant! 

Bergen Design Festival er en festival som setter fokus på design, brukerdrevet design og kobling opp mot innovasjonsarbeid! 10 days of design beyond inspiratio! Fra 16. – 22. september gjennomføres Bergen Design Festival for tiende gang! Vi er i full gang med å planlegge årets designfestival med daglige designfrokoster, workshops og andre festligheter. For tredje året retter vi fokus mot design som driver for innovasjon sammen med Innovasjonsuken OPP, og håper at vi på denne måten kan koble aktører fra ulike bransjer enda tettere sammen. Innovasjon + Design = Sant! 

Styringsgruppen

THE OCEAN

THE OCEAN – møteplass på tvers av blå næringer

THE OCEAN lanserer en ny felles møteplass for kunnskapsdeling, samhandling og teknologiutvikling på tvers av de blå næringene. Første samling blir i Bergen 17.september 2019. THE OCEAN skal være en årlig begivenhet, og planleggingen av ytterligere storsatsing i 2020 er allerede i gang.

Initiativtakerne bak THE OCEAN består av GCE Ocean Technology, NCE Seafood Innovation Cluster, NCE Maritime CleanTech, Maritime Bergen, Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet, NORCE, VIS, Bergen kommune, Connect Norge, Invest in Bergen og Bergen Næringsråd. VIS skal i samarbeid med teknisk arrangør, Bergen Live, stå for prosjektledelse og teknisk gjennomføring.

Anders Waage Nilsen
Synnøve Sagafos

MYLDRING

MYLDRING – Årets Stormkast, NuWave og Sysla Live: Ocean 2018

I år har vi bestemt oss for å samkjøre Sysla Live: Ocean 2018 og Stormkast 18.-19. september, under Innovasjonsuken OPP. Innovasjonsmønstringen, NuWave, avholdes parallelt med konferansene i Grieghallen. Myldring ønsker å skape en møteplass med raus stemning hvor nettverksbygging står i fokus. På NuWave får oppstartsbedrifter møte potensielle samarbeidspartnere, kunder, ledere, beslutningstakere og mentorer på tvers av bransjer. Vi inviterer også studenter, organisasjoner og Bergens befolkning til å delta på arrangementet. Stormkastkonferansen har i fire år bygget seg opp til å bli en viktig konferanse om for digitalisering og nye forretningsmodeller, og har siden starten fokusert på fremtiden. På årets Stormkast konferanse spisser vi den industrielle profilen.På Sysla Live: Ocean 2018 ser du toppsjefer på scenen sammen med en journalist. Uten manus, uten Powerpoint og uten PR-folk å gjemme seg bak.

Hanne Wetland

Netlife

Netlife – Skal fortelle om hvorfor utseende teller! 

Netlife Bergen er en gjeng skarpe og trivelige mennesker med ulik og unik kompetanse. På kontoret jobbes det daglig med strategi, innhold, illustrasjon, brukerinnsikt og teknologi. Tonen er uformell. Målene tydelig. Arbeidet resulterer i funksjonelle nettsider, luddige forretningsmodeller og gode kundeopplevelser. Netlife er opptatt av hvordan verden beveger seg. Det skjer stadig kvantesprang innen webteknologi. Alle kunder av Netlife Bergen blir vennlig dyttet i retning av morgendagens tekniske løsninger og prinsipper. Under OPP skal de fortelle oss hvorfor ditt selskap bør tenke på utseende i et konkuranseutsatt marked!

Ida Mjelde

Bergen Brainstorm

Studentorganisasjonen Start Bergen inviterer til Bergen Brainstorm! 

Bergen Brainstorm er et arrangement i regi av studentorganisasjonen Start Bergen som ønsker å gjøre flest mulig studenter oppmerksomme på hva innovasjon og entreprenørskap innebærer, samt å formidle hvor lav terskelen for å realisere en ny ide faktisk er. Arrangementet skiller seg ut fra andre innovasjonsrettede arrangementer i Bergen ved at det setter studenter og deres kunnskap, tanker og ideer i fokus. I like stor grad som Bergen Brainstorm er et inspirerende arrangement, vil det også utfordre studentenes komfortsone gjennom testing ved bruk av elevator-pitch, tverrfaglig samarbeid, nettverksbygging og utarbeiding av forretningsplan. Arrangementet vil dermed være kompetansehevende og relevant for videre studier og arbeidsliv.

Ove Gjelsvik

Bergen Works

Bergen Works åpner dørene til sitt coworking felleskap!

Bergen Works er et gründerselskap i hjerte av byn som på rekordtid har blitt bergens største privateide co-workingselskap for startups og scaleups med over 30 selskaper og 95 medlemmer! I dette miljøet sitter det flere spennende selskap og under OPP kan du få muligheten til å bli nærmere kjent med noen av dem. Bergen Works vil også arrangere arrangement under OPP, så hold deg oppdatert i kalenderen! 

Aiman Shaqura

Give a Job

Give A Job – arrangementet som hjelper innvanderer i jobb! 

Give a Job-arrangementene i de store norske byene har bidratt til at flere hundre flyktninger er blitt koblet med nye mennesker og mentorer fra lokalsamfunnet, i tillegg til dette har flere innvandrere fått seg jobb i små og store bedrifter. Give a Job er en inkluderingsarena, der hvert arrangement har et mål om å skape flere titalls sosiale koblinger og jobbintervjuer. Arrangementet er bygget opp som en utvidet jobbmesse som inkluderer en treretters internasjonal middag og førsteklasses underholdning. Så langt har Give a Job vært i ti byer, og ca. 5000 personer har vært på Give a Job-arrangementer rundt om i landet. Inkludering er viktig for å få til en ordentlig integreringsprosess, og for å skape inkludering må mennesker som er nye i Norge møte nordmenn. Aiman Shaqura, initiativtakeren bak Give a Job, kom til Norge som flyktning fra Palestina, etter å ha vært på flukt i 10 år og innom 12 land.