OPPlev Marineholmen - Reprogramming the city - Laksevåg

OPPlev Marineholmen - Reprogramming the city - Laksevåg

Som del av arrangementet OPPlev Marineholmen fredag 29.9 presenterer vi prosess, idéer og resultater fra prosjektet Reprogramming the City: Laksevåg på Cornerteateret.

Prosjektet er et samarbeid mellom Design Region Bergen, Institutt for design ved Fakultet for kunst, musikk og design, UiB, Design og arkitektur Norge og andre lokale aktører. Samtlige studenter ved Institutt for design ved KMD tar del i prosjektet. I samarbeid med nabolag i bydelen Laksevåg arbeider studentene med innsikt, idéutvikling, prototyping og testing – med mål om å fornye eksisterende byrom på en måte som gjør Bergen til en enda mer attraktiv, inkluderende og funksjonell by.

Reprogramming the City er et involverende byutviklingskonsept utviklet av amerikaneren Scott Burnham. Konseptet tar utgangspunkt i strukturer, flater, gjenstander og systemer som allerede finnes i byen, og for å gi dem nye funksjoner. Kunne en lyktestolpe fungert som en paraply når det begynner å regne? Eller kunne en brannhydrant også fungert som en drikkefontene? Og hvorfor ikke lage en park i en trapp?

Prosjektet er muliggjort med støtte fra Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Sparebanken Vest.

OPPlev Marineholmen - Reprogramming the city - Laksevåg
Dato: Fredag 29. September
Tidspunkt: 12:30 - 14:30
Sted: Cornerteateret
Legg til i kalender

Gratis

Meld meg på


Arrangementsoversikt